Bozok Üniversitesi İletişim, Protokol ve Enformasyon Müdürlüğü
  Ana Menü  
  Hakkımızda
Görev Tanımları
Hizmet Envanteri
Hizmet Standartları
Kanun ve Yönetmelikler
Basında Bozok
Haber Arşivi
Bozok Bülten
Bozok Gazete
Fotoğraflarla Bozok
Tanıtım Videosu
Tanıtım Kataloğu
Logomuz
Arama
Linklerimiz
İletişim
 
     
 
En Çok Okunan Haberler
 
 
Konu Okunma
ÜNİVERSTEMİZDE ... 33423
REKTÖRÜMÜZDEN P... 26249
ZİRAAT FAKÜLTEM... 16910
"HİCRAN" MÜZİKA... 14870
BOZOK ÜNİVERSİT... 11857
ZİRAAT FAKÜLTES... 11077
ÖĞRENCİLERE GİR... 10179
ÜNİVERSİTEMİZE ... 9920
CEHRİLİK LALESİ... 7326
KAZ YETİŞTİRİCİ... 6924
 
     
  En Son Eklenen Haberler  
  BU YIL YEDİNCİSİ DÜZENLENEN...
YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ ...
CUMHURİYET BAŞSAVCISI AHMET...
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. SALİH ...
BOZOK ÜNİVERSİTESİ BESYO'YA...
YEDİNCİ BOZOK BİLİM ÇALIŞTA...
ÜNİVERSİTEMİZDEN BAĞRIBÜTÜN...
ÜNİVERSİTEMİZDE KALİTE YÖNE...
PROF. DR. FUAT KÖKSAL ÜNİVE...
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. SALİH...
 
     
  Dil Seçenegi  
 
 
     
  İstatistik  
  Çevrimiçi Ziyaretçiler: 9
Duyuru Sayısı: 1781
Resim Sayısı: 1914
Toplam: 4,279,035 Tekil Ziyaretçi
 
     
Samet ULUTÜRK
  ÜNİVERSİTEMİZDEN BAĞRIBÜTÜN KAVUNUNUN TESCİLLENMESİNE BİLİMSEL DESTEK  
 
Aydıncık ilçesinde yetiştirilen ve yer muzu diye adlandırılan Bağrıbütün kavununun tanıtılması, markalaşması ve patenti için bilimsel çalışmalar üniversitemiz Ziraat Fakültesi tarafından yapılıyor. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Aydıncık Belediyesi ile Bağrıbütün Kavunu Coğrafi işaretlemesi için yürütülen morfolojik ve moleküler Karakterizasyonunun ölçülmesine yönelik ekim yapılan Bağrıbütün kavununun hasadı yapıldı. Daha önce Bağrıbütün kavununun morfolojik ve moleküler karakterizasyonunu ölçümünü yapan üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü  öğretim üyeleri şimdi de çiçek tozlama ve tül izolasyon işlemini gerçekleştirdi.


Aydıncık ilçesinde yetişen ve hasadına başlanılan Bağrıbütün kavununu tarlada inceleyen Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Yakupoğlu, “Biz Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak, Aydıncık ilçesiyle birlikte Bağrı bütün kavununun morfolojik ve genetik karakterizasyonu yaparak coğrafi işaret almak üzere bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Bu kapsamda üreticilerimizle işbirliği ile kavunlarımızı yetiştirdik. Örneklerimizi almaya geldik. İlk ürünlerimizi hasat edip örneklerimizden gerekli olan analizleri ve ölçümleri alarak coğrafi işaret almak üzere başvurumuzu yapacağız.” dedi.



Bağrıbütün kavununu diğer kavunlardan ayıran en belirgin özelliğinin bağrının bütün olması olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Yakupoğlu, “Lezzet olarak baktığımızda yöre halkı bu kavunu yer muzu olarak adlandırıyor. Lezzet ve şeker içeriği açısından incelemelerimizi yapacağız. Bunun sonucunda da genetik özellikleri ve besinsel özelliklerini daha kolay ortaya koyabileceğiz.” şeklinde konuştu.
 
   
     
 
© Bozok Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2010
4,279,035 Tekil Ziyaretçi