Site İçeriği
Bozok Üniversitesi İletişim, Protokol ve Enformasyon Müdürlüğü
  Ana Menü  
  Hakkımızda
Görev Tanımları
Hizmet Envanteri
Hizmet Standartları
Etkinlikler
Basında Bozok
Bozok'tan Haberler
Amblemimiz
Kanun ve Yönetmelikler
Fotoğraflarla Bozok
Linklerimiz
Talep Formu
Arama
Sıkça Sorulan Sorular
Tanıtım Kataloğu
Bozok Bülten
B.Ü. Gazete
Haber Arşivi
İletişim
Resim Galerisi
 
     
 
En Çok Okunan Haberler
 
 
Konu Okunma
ÜNİVERSTEMİZDE ... 28470
"HİCRAN" MÜZİKA... 10361
BOZOK ÜNİVERSİT... 7651
ÜNİVERSİTEMİZE ... 5844
REKTÖRÜMÜZE HAY... 2597
REKTÖRÜMÜZ ÜNİ... 2336
ADALET ESKİ BAK... 2258
ÜNİVERSİTEMİZ 2... 2242
BOZOK ÜNİVERSİT... 2227
REKTÖRÜMÜZ, YOZ... 2209
 
     
  En Son Eklenen Haberler  
  BOZOK ÜNİVERSİTESİ AİLESİ H...
SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN, M...
TARIMSAL YÜKSEKÖĞRETİM'İN 1...
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. SALİH ...
REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. SALİH ...
ZİRAAT FAKÜLTESİ BÜNYESİNDE...
ÜNİVERSİTEMİZDE MEHMET AKİF...
ÜNİVERSİTEMİZ TARAFINDAN YO...
ÜNİVERSTEMİZDE 15 TEMMUZ DE...
ÜNİVERSİTEMİZ ÇORUM ÜNİVERS...
 
     
  Dil Seçenegi  
 
 
     
  İstatistik  
  Çevrimiçi Ziyaretçiler: 19
Duyuru Sayısı: 1424
Resim Sayısı: 1915
Toplam: 2,987,221 Tekil Ziyaretçi
 
     
Samet ULUTÜRK
  ÜNİVERSİTEMİZ TARAFINDAN YOZGAT'TA İLK KEZ KAZ GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Yozgat Kaz Yetiştiricileri Derneği öncülüğünde Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile ilk kez  "Yozgat Kaz Günü" etkinliği düzenlendi.


































Yozgat ilinde kaz yetiştiriciliğinin varlığını ortaya koymak, üreticileri teşvik etmek, hali hazırda yapılan üretime katkı sağlamak, rekabet gücü ve katma değeri yüksek bir ürün olan kaz etinin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen etkinlik “Yozgat Tarımı ve Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği” konulu seminer ile başladı. Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, eşi Beyza Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve proje yürütücüsü konuklar katıldı.

































Seminerde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey üniversite olarak asli işlerinin sadece öğrenci yetiştirme ve bilimsel araştırmalar yapmak olmadığını belirterek Yozgat’ın gelişmesine katkıda bulunmak gibi bir misyonu üstlendiklerinin altını çizdi. Rektörümüz konuşmasının devamında: “Üniversitemizin her bir fakültesi Yozgat’ımız için özellikle katkıda bulunmaya çalışmaktadır. Bunların başında da Ziraat Fakültemiz gelmektedir. Ziraat Fakültemiz yaptığı çalışmalarla Yozgat’ımızın önemli bir potansiyeli olan tarım ve hayvancılık noktasında hem bilgilendirme ve bilinçlendirme hem de katkıda bulunma amaçlı çok önemli faaliyetleri başattı. Tarımda ve hayvancılıkta üreticilerimize katkıda bulunmak yol göstermek ve onlara öncülük edecek projeler geliştireceğiz.” dedi.

































Seminerde, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen TR72 bölge tarımı için uygun model tarım uygulamaları fizibilite etüdü raporunun tanıtımı yapıldı. Üniversitemiz Yozgat Kaz Üreticileri Derneği Başkanı ve Proje yürütücüsü Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Başaran, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Özgür Memiş seminer kapsamında sunum yaparken, Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörü Selim Türker ve Orta Anadolu  Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Timur Yıldız, kurumlarının faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


















































Öğleden sonra ise etkinlik Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın da katıldığı etkinlik kapsamında, kaz eti yemekleri ve kentin yöresel yemeklerinden olan arabaşı hamuru yutma yarışması düzenlendi. Hamur yutma yarışında yarışmacılar üst üste koydukları hamuru yutmakta zorlanırken, ortaya da birbirinden ilginç görüntüler çıktı. Hamurları yutamayıp çiğneyen yarışmacılar jüri üyeleri tarafından diskalifiye edilirken, yarışmayı dört hamuru üst üste koyup yutan Osmaniyeli üniversitemiz öğrencisi İbrahim Ertik kazandı. Arabaşı yutma yarışının ardından ise programa katılan vatandaşlara, arabaşı çorbası ve kazlı pilav ikramı yapıldı. Vatandaşlar dağıtılan ikramlara büyük ilgi gösterdi.

































Etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, bu tür etkinlikleri kentlerin mahalli kültürünü yansıtan folklorik olaylar olduğunu söyledi. Yozgat’ta da mahalli kültürün yaşatılması adına gerçekleştirilen bu tür etkinlikleri her zaman desteklediğini belirten Vali Yurtnaç; “Yozgat’ta da hem arabaşı yutma hem de kaz günü etkinliği düzenlendi. Bunlar folklorik olaylar, bunlar ekonomiye yansıyacak, bu şehri ayağa kaldıracak şeyler değil belki ama; bize sempati ile baktıran kamuoyunu sempati ile seyir olacak ve halkın da geçmişindeki geleneği gündemde tutmak amacıyla yapılan bir  etkinliktir. Ben bu tür etkinliklerin tüm illerimizde yapılmasını destekliyor, tavsiye ediyorum. Yozgat’ta da bu kış gününde arkadaşlarımız hem arabaşı yutma hem de kaz yetiştiriciliği ile alakalı önce sempozyum düzenlediler, toplantısını yaptılar. Şimdi de halkımıza kaz eti tattırıyorlar.” dedi.


































Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey de açıklamasında üniversitemizin hazırlamış olduğu damızlık kaz üretim projesinin üreticilerimize ileride daha büyük katkılar sağlayacağını öğretmek ve bu konuda onları bilgilendirmek amacıyla bu faaliyeti düzenledikleri bilgisini vererek bu etkinliğin Yozgat’ın kültürel değerlerini içeren  bir tanıtım faaliyeti olduğunu belirtti.

































Üreticilerin kendi bilgileri ve kendi görgüleri çerçevesinde bir faaliyette bulunduklarına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Karacabey, gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların üretimi artırıcı, bununla beraber birlikteliğin sağlanarak pazar imkanı oluşturması adına kaz etkinliğini önemsediğinin altını çizdi. Etkinliğin amacına ulaştığını kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Karacabey, şöyle konuştu: “İnşallah önümüzdeki yıllarda bu etkinlikler devam edecek. Bilhassa özellikle ‘Damızlık Kaz Üretimi’ projemiz faaliyete geçtiğinde bu etkinlik Yozgat için çok daha önemli bir noktaya ulaşacaktır.” ifadelerini kullandı.


































 
   
     
 
© Bozok Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - 2010
2,987,221 Tekil Ziyaretçi